Het rijdt echt heel lekker

18-10-2021

Sinds een paar maanden rijdt Karin Blomsma uit Bovensmilde in een elektrische Volkswagen Golf. En dat heeft veel voordelen, zo ontdekte ze.

Vanwege een andere baan moet ze dagelijks een stuk meer kilometers maken. Om die kilometers zo veilig mogelijk af te leggen, besloot ze afscheid te nemen van haar vertrouwde Suzuki Alto. Via Green Planet Mobility kwam Karin in aanraking met elektrische auto’s. “Tijdens een proefrit ontdekte ik hoe lekker elektrisch rijdt”, legt ze uit. “De auto is stiller en trekt snel op.”

‘Zoef zoef’

Ze koos voor een zwarte Golf, die inmiddels ook een bijnaam heeft gekregen: zoef zoef. “Inhalen gaat een stuk sneller, ik ben er zo voorbij”, licht ze lachend toe. “Elektrisch rijden bevalt me hartstikke goed en de auto is heel mooi.”

Niet tanken, geen wegenbelasting

Karin rijdt iedere dag zo’n 100 kilometer, waardoor ze zoef zoef thuis kan opladen. Dankzij de zonnepanelen op de dak van haar woning gebeurt dit zo groen en goedkoop mogelijk. “Met de huidige brandstofprijzen, kan ik iedere keer dat ik langs een benzinepomp rij mijn lach niet onderdrukken”, vertelt ze. “Hoewel een elektrische auto qua aanschaf wat duurder is, bespaar ik doordat ik niet hoef te tanken en geen wegenbelasting hoef te betalen.”

Subsidie

Daarnaast zijn er bij de aanschaf van een elektrische auto soms ook mogelijkheden tot het aanvragen van een subsidie. Dat geluk had Karin ook. Wil jij meer weten over elektrisch rijden of heb je een vraag over de subsidieregeling? Neem dan contact met ons op via 085-7603441 of mobility@greenplanet.nl.