Lieke Kas – Afstudeerder

“Wat ik mooi vind aan Green Planet Mobility is dat we er gewoon voor gaan. Het kan dat nog niet iedereen klaar is voor duurzame mobiliteit en het voor veel mensen nog een ver-van-hun-bed-show is. Maar we moeten niet wachten tot er genoeg behoefte is, we moeten durven en het proberen en tegelijkertijd iets moois creëren. Een leuke uitdaging.”

Ik volg de hbo-master Energy for Society en doe mijn afstudeerscriptie bij Green Planet Mobility. Mijn scriptie gaat over de intrinsieke motivatie van mensen: waarom kopen of leasen zij wel of geen duurzame auto? In mijn scriptie kijk ik vanuit het maatschappelijk perspectief. Ook Green Planet Mobility bekijk ik dus vanuit de ogen van de klant: Waarom kiezen klanten voor duurzame mobiliteit? Wat zijn hun belangrijkste argumenten? En hoe kunnen wij hen dan het beste helpen?

Dingen worden pas een succes als mensen willen. Niet als hen iets – bijvoorbeeld van bovenaf – wordt opgelegd. Intrinsieke motivatie is daarom belangrijk. De motivatie om te kiezen voor duurzaamheid zit er bij mij al vanaf jongs af aan in. Ik sloot de middelbare school af met een profielwerkstuk over duurzaamheid en het liep als een rode draad door mijn opleiding facility management. Duurzaamheid is ontzettend belangrijk. Gelukkig zien steeds meer mensen dat in. Ik vind het fijn dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen.”

‘Wat ik mooi vind aan Green Planet Mobility is dat we er gewoon voor gaan’

Benieuwd naar de verhalen van mijn collega’s? Bekijk ze hieronder!

Ruurt Georg

‘We willen dat mensen blij worden van hun keuze voor zero-emissie’

Lees hier mijn verhaal!

Martijn Schokker

‘Er ontstaat steeds meer bewustzijn: het moet gewoon anders’

Lees hier mijn verhaal!

Yannick Hofstee

‘Door je erin te verdiepen, ontdek je vanzelf hoe mooi groen rijden eigenlijk is’

Lees hier mijn verhaal!

Edward Doorten

‘We moeten aan de slag en moeten het samendoen’

Lees hier mijn verhaal!