Generation Zero in een notendop

Generation Zero staat voor een nieuwe generatie van mobiliteit, waarbij zero-emissie niet de uitzondering, maar de norm is. Wij zijn een online platform, een community voor fans van zero-emissie mobiliteit. Daarom delen wij eerlijke kennis over mobiliteit en de energietransitie, aangevuld met ervaringen uit de praktijk. Alles wat je wilt weten om te kunnen kiezen voor zero-emissie is hier te vinden. Wil je informatie over één bepaald onderwerp? Selecteer dan de categorie in de tijdlijn.

Voordelig

Best value for money

Wij zetten in op de beste zero-emissie occasions die er in de markt beschikbaar zijn. Daarom bieden wij ze aan voor best value for money verkoop- of leaseprijzen. Zo maken we zero-emissie rijden voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar.

Mobiliteit

Wij maken het voor iedereen zo makkelijk mogelijk. Daarom bieden we alles op één plaats aan: online. We hebben alles zo makkelijk, inzichtelijk en toegankelijk mogelijk gemaakt, zodat je het eerlijke verhaal krijgt en zeker weet dat je de beste keuze maakt. 

Toekomstproof

Sluit je ook aan bij ons platform en kies voor zero-emissie mobiliteit. Want alleen zo kunnen we samen de toekomst ontketenen.

Kies onderwerpen

Tijdlijn

Het rijdt echt heel lekker

18-10-2021

Sinds een paar maanden rijdt Karin Blomsma uit Bovensmilde in een elektrische Volkswagen Golf. En dat heeft veel voordelen, zo ontdekte ze.

Vanwege een andere baan moet ze dagelijks een stuk meer kilometers maken. Om die kilometers zo veilig mogelijk af te leggen, besloot ze afscheid te nemen van haar vertrouwde Suzuki Alto. Via Green Planet Mobility kwam Karin in aanraking met elektrische auto’s. “Tijdens een proefrit ontdekte ik hoe lekker elektrisch rijdt”, legt ze uit. “De auto is stiller en trekt snel op.”

‘Zoef zoef’

Ze koos voor een zwarte Golf, die inmiddels ook een bijnaam heeft gekregen: zoef zoef. “Inhalen gaat een stuk sneller, ik ben er zo voorbij”, licht ze lachend toe. “Elektrisch rijden bevalt me hartstikke goed en de auto is heel mooi.”

Niet tanken, geen wegenbelasting

Karin rijdt iedere dag zo’n 100 kilometer, waardoor ze zoef zoef thuis kan opladen. Dankzij de zonnepanelen op de dak van haar woning gebeurt dit zo groen en goedkoop mogelijk. “Met de huidige brandstofprijzen, kan ik iedere keer dat ik langs een benzinepomp rij mijn lach niet onderdrukken”, vertelt ze. “Hoewel een elektrische auto qua aanschaf wat duurder is, bespaar ik doordat ik niet hoef te tanken en geen wegenbelasting hoef te betalen.”

Subsidie

Daarnaast zijn er bij de aanschaf van een elektrische auto soms ook mogelijkheden tot het aanvragen van een subsidie. Dat geluk had Karin ook. Wil jij meer weten over elektrisch rijden of heb je een vraag over de subsidieregeling? Neem dan contact met ons op via 085-7603441 of mobility@greenplanet.nl.

✅𝗩𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗯𝗲𝘂𝗿𝘀 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗱𝗲 𝗸𝗹𝗮𝗻𝘁

08-10-2021

Gistermiddag hebben wij deze DS 3 Crossback E-Tense La Première bij onze klant afgeleverd. Tijdens de EV Experience – Circuit Zandvoort, twee weken geleden, zijn wij in contact gekomen met deze klant.

De DS3 Crossback E-Tense beschikt over een 45 kW accu waardoor hij in de praktijk een bereik heeft van tussen de 225 en 275 kilometer. Dankzij de mooie materialen in het interieur, het fraaie design van de cockpit, de uitstekende stoelen en het zeer comfortabele onderstel is de DS3 Crossback een ideale reisgenoot!

Wij wensen Willeke veel veilige zero-emissie kilometers toe, en natuurlijk heel veel rijplezier met deze geweldige auto!

Wil jij ook graag zero-emissie rijden? Wij helpen je graag verder! Neem contact met ons op of bezoek onze website: https://lnkd.in/e7A_F6H

085-7603441 | mobility@greenplanet.nl

Pesse voor één dag waterstofmekka van Europa!

06-10-2021

Pesse kon zich vandaag voor één dag het waterstofmekka van Europa noemen. Tijdens het Final Event van TSO2020 kwamen alle betrokkenen bij het Europese project samen bij Green Planet. Gedurende het evenement voor genodigden werd ook het bijzondere waterstoftankstation voor auto’s officieel in gebruik genomen.

Lees meer op: http://ow.ly/PiIq50Gn6ue

⚡𝗞𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁, 𝘀𝘁𝗶𝗹𝘁𝗲, 𝗶𝗻𝗻𝗼𝘃𝗮𝘁𝗶𝗲 𝗲𝗻 𝘃𝗲𝗲𝗹 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲

27-09-2021

Afgelopen weekend hebben wij als partner van EDGe Mobility deelgenomen aan de EV Experience – Circuit Zandvoort. Een geweldig evenement waarbij alles draait om elektrisch rijden. Van informatieve sessies tot zelf de elektrische auto’s ervaren op het circuit.

Naast dat wij als partner deelnamen aan presentaties, konden bezoekers ook kennis maken met onze elektrische auto’s op het EV occasion plein. Zo hebben wij veel bezoekers kunnen helpen met hun vragen over elektrisch rijden, en uiteindelijk hebben wij ook nog een bezoeker heel erg blij kunne maken met een geweldige elektrische auto!

Een geslaagd weekend waarbij het elektrische rijden weer goed op de kaart is gezet! Wij hebben er van genoten en gaan weer vol energie door met onze missie: zero-emissie mobiliteit voor iedereen bereikbaar maken.

Wil jij ook ervaren hoe het is om elektrisch te rijden of op waterstof te rijden? Neem dan contact met ons op of neem een kijkje op onze website: https://lnkd.in/e7A_F6H

085-7603441 | mobility@greenplanet.nl

✅𝗢𝗽𝗴𝗲𝗹𝗮𝗱𝗲𝗻, 𝗮𝗳𝗴𝗲𝗹𝗲𝘃𝗲𝗿𝗱 𝗲𝗻 𝗸𝗹𝗮𝗮𝗿 𝗼𝗺 𝗱𝗲 𝘄𝗲𝗴 𝗼𝗽 𝘁𝗲 𝗴𝗮𝗮𝗻

23-09-2021

Vandaag hebben wij een Volkswagen e-Golf mogen afleveren aan onze klant in Zwolle. De e-Golf is ruim, perfect afgewerkt en voorzien van de uitstekende en betrouwbare Volkswagen-techniek. De accu is met zijn inhoud van 35,8 kW groot genoeg om in de praktijk een bereik te halen van ongeveer 200 km. Deze auto is binnen 10 dagen na aankomst verkocht!

Wij wensen Mark veel veilige zero-emissie kilometers toe!

Wil jij ook graag elektrisch rijden? Neem dan contact met ons op! Ben je alvast nieuwsgierig naar ons aanbod aan elektrische auto’s? Bekijk dan snel als onze elektrische en waterstofauto’s via onze website: https://lnkd.in/eNFsu_i

085-7603441 | mobility@greenplanet.nl

💧𝗘𝗲𝗻 𝗿𝗮𝗹𝗹𝘆 𝗺𝗲𝘁 𝘄𝗮𝘁𝗲𝗿𝘀𝘁𝗼𝗳𝗮𝘂𝘁𝗼’𝘀

20-09-2021

Gistermiddag hebben wij deelgenomen aan de Louwman Groningen Efficiency Tour, mede georganiseerd door H2 Rijders. Een autorally voor waterstofauto’s, waarbij het niet om snelheid ging maar om de meest zuinige rit. Maar er vielen ook punten te winnen met tussentijdse opdrachten. In totaal reden er 25 waterstofauto’s mee.

Vanuit het startpunt in Groningen werd uiteindelijk de weg gevonden naar Green Planet Pesse, waar de waterstofauto’s weer konden worden getankt. En natuurlijk stond er ook een hapje en een drankje voor de deelnemers klaar, gevolgd door de prijsuitreiking . Wij kijken terug op een erg leuke en gezellige dag! Willem Hazenberg MBA EUR ING RI gefeliciteerd met het winnen van de waterstofrally! Willem wist 0,70 kg/100 km op de klokken te zetten.

Ben jij benieuwd naar het rijden op waterstof? Wij vertellen je er graag meer over! Op onze website kan je alvast meer informatie vinden over het rijden op waterstof, of ons aanbod aan waterstof auto’s bekijken: https://lnkd.in/e7A_F6H

🤩𝗗𝗲 𝗹𝗲𝘂𝗸𝘀𝘁𝗲 𝗲𝗹𝗲𝗸𝘁𝗿𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗮𝘂𝘁𝗼 𝗱𝗶𝗲 𝗲𝗿 𝗶𝘀

17-09-2021

Net nieuw in onze voorraad: de MINI Cooper SE Electric Charged. Een prachtige elektrische auto die alle vertrouwde rijeigenschappen van de MINI waarmaakt. Een luxe uitstraling met prima prestaties. Zo heeft de Mini Electric een praktijkactieradius van ongeveer 200 kilometer. Perfect voor het dagelijks gebruik. Ruurt Georg vertelt je er graag nog meer over in deze video!

Ben jij benieuwd naar deze geweldige elektrische auto? Of wil je graag een keer proefrijden? Neem dan contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de MINI Cooper SE Electric Charged.

Bekijk de MINI Cooper SE Electric Charged alvast op onze website: http://ow.ly/cSba50GbGYa

🔌𝗘𝗹𝗲𝗸𝘁𝗿𝗶𝘀𝗰𝗵 𝗹𝗮𝗱𝗲𝗻, 𝗶𝗻 𝗡𝗲𝗱𝗲𝗿𝗹𝗮𝗻𝗱 𝘇𝗶𝘁 𝗱𝗮𝘁 𝘄𝗲𝗹 𝗴𝗼𝗲𝗱!

15-09-2021

15

De Europese Commissie maakte voor de zomer bekend dat de uitstoot van auto’s tegen 2030 zeker 55 procent lager moet liggen dan dit jaar. Door elektrisch te gaan rijden 𝗯𝗲𝘀𝗽𝗮𝗮𝗿 𝗷𝗲 𝟱𝟬% 𝗖𝗢𝟮 uitstoot! En onze laadinfrastructuur is daar al helemaal op voorbereidt. Met een dekking van 47,5 laadpunten per 100 kilometer is Nederland met afstand de koploper in Europa. Zo kan je altijd en overal jouw elektrische auto opladen!

Wil je graag meer informatie over elektrisch rijden? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn qua subsidies? Of wil je een proefrit inplannen in één van onze elektrische auto’s? Neen dan contact met ons op!

Bekijk hier alvast ons complete aanbod aan elektrische auto’s: http://ow.ly/63wp50G9s6Q

085-7603441 | mobility@greenplanet.nl

Subsidie voor waterstof rijden

13-09-2021

 

Wist je dat Green Planet een subsidie heeft toegewezen gekregen voor de inzet van 100 waterstofauto’s in Noord-Nederland? Daardoor rijdt je nu al in een waterstofauto vanaf €526,- per maand!

4️⃣ redenen om nu in te stappen in een waterstofauto:

✔️Het tanknetwerk wordt in een zeer rap tempo beter
✔️Een duurzame uitstraling voor jou en jouw bedrijf
✔️Hoge actieradius, snel tanken
✔️Super voordelig leasetarief dankzij subsidie van de Europese Unie, Provincie Groningen en Provincie Drenthe

Benieuwd naar ons aanbod aan waterstofauto’s? Bekijk ze direct via onze website: http://ow.ly/StlH50G8KRI

Heb je vragen over het rijden op waterstof? Of wil je graag een keer proefrijden in een waterstofauto? Neem dan contact met ons op!

085-7603441 | mobility@greenplanet.nl

🤩Elektrisch rijden met ongekende prestaties

10-09-2021

De Tesla Model 3 Long-Range is net nieuw binnen bij ons, en wat is dit een gave auto. De prestaties van deze elektrische auto zijn uniek. Zo heeft de Tesla Model 3 een praktijkactieradius van meer dan 400 kilometer en biedt de autopilot een extra comfortabele reis. Ruurt Georg verteld jou hier graag meer over in deze video!

De Tesla Model 3 Long-Range is binnenkort beschikbaar via onze website: https://lnkd.in/e7A_F6H.

Wil je alvast meer weten over de Tesla Model 3 Long-Range? Of wil je alvast een proefrit inplannen? Neem dan contact met ons op! Ruurt, of een andere collega, helpt je graag verder!

085-7603441 | mobility@greenplanet.nl

Volg ons ook op social media

We kijken naar de toekomst en willen de wereld een stukje beter maken. Met onze visie op het klimaat en de natuur beseffen we dat fundamentele stappen onafwendbaar zijn. Daarvoor moet de toekomst ontketent worden. Want een compromis is uitgesloten. Zero-emissie is de meest natuurvriendelijke vorm van mobiliteit. Plug jij in? Sluit aan bij deze toekomst. Samen kunnen we het voor elkaar krijgen. Wij zijn Green Planet Mobility, welcome to Generation Zero.

Meer over Generation Zero

De gezichten achter Green Planet Mobility zijn ook naadloos verbonden met dit platform. Generation Zero bestaat uit jonge mensen. Zo willen deze jongeren niet meer bijdragen aan vervuilende mobiliteit. Ze vinden zero-emissie de nieuwe toekomst. Omdat dat is wat je moet willen. Als echte petrolheads sluiten ze zich als één van eersten aan bij Generation Zero.