25-05-2023

Elektrische auto’s de toekomst in mobiliteit?

De vraag naar elektrische auto’s wordt alleen maar groter. Er wordt ontzettend veel geïnvesteerd in deze technologie door grote bedrijven. Daarnaast is elektrische rijden voor de overheid een van de belangrijkste punten, zo niet het belangrijkste punt van het klimaatakkoord. De aankoop van elektrische auto’s wordt dan ook gestimuleerd met flinke subsidies. Alles wijst ernaar dat elektrische auto’s de toekomst van mobiliteit zullen zijn. Maar wat zijn nou precies deze voordelen van elektrisch rijden? Daar gaan we het in deze blog over hebben.

Uitstoot en productie

De voordelen van elektrische auto’s ten opzichte van benzine- of dieselauto’s zijn aanzienlijk. Elektrische auto’s stoten geen CO2 uit en zijn daardoor beter voor het milieu. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de volledige levensduur van de auto. Zowel met de productie ervan als het rijden. Wanneer je naar de volledige milieubelasting kijkt, scheelt dit aanzienlijk met een benzine of diesel auto. Zo stoot je maarliefst 50% minder CO2 uit als je kiest voor het rijden in een elektrische auto ten opzichte van een auto met een uitlaat.

Subsidies

Naast een lage impact op het milieu, zijn er interessante subsidies aan te vragen voor de aanschaf van een elektrische auto. Zo is het mogelijk om €2000 subsidie aan te vragen voor een tweedehands elektrische occasion. Wanneer je van plan bent een nieuwe elektrische auto te kopen is deze €2950. (rvo.nl, 2023).

Onderhoud

Elektrische auto’s zijn energiezuiniger en goedkoper in onderhoud. Het rijden is stil en door de nieuwste technologieën erg comfortabel. De batterijen worden steeds beter en kunnen langer mee. Hierdoor neemt de actieradius van elektrische auto’s snel toe. Daarnaast zorgt het ontbreken van een verbrandingsmotor ervoor dat de onderhoudskosten sterk afnemen.

Uitdagingen

Natuurlijk zijn er ook nog uitdagingen. Zo is het nog steeds nodig dat er veel geïnvesteerd wordt in het uitbreiden van de laadinfrastructuur en het verder ontwikkelen van de batterijtechnologie. Maar waar je vroeger alleen een duurder Teslamodel kon kiezen met een actieradius van 400km, zie je nu dat steeds meer elektrische auto’s een dergelijke actieradius bieden.
Met alle ontwikkelingen die gaande zijn, zullen elektrische auto’s steeds meer zichtbaar worden in het huidige straatbeeld en zullen deze een grote rol gaan spelen in de toekomst voor mobiliteit.

Elektrisch rijden is nog volop in ontwikkeling is. Maar zowel op dit moment als in de toekomst biedt het mooie kansen om goedkoper én duurzamer te gaan rijden.

 

Wilt u meer verder lezen over hoe duur elektrisch rijden is in de praktijk? Klik dan HIER.

Of wilt u aanvullende informatie over wat elektrisch rijden voor uw persoonlijke situatie zou betekenen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs via adviseur@greenplanetmobility.com of kom een keer langs bij onze vestiging in Pesse. Wij helpen u graag verder!

 

Overig contact:

📞 085-7603441
🌐 https://greenplanetmobility.nl/


Terug naar alle blog berichten