30-01-2024

Subsidie aanvragen voor elektrische auto

In 2024 is er een budget van 29,4 miljoen euro subsidie voor gebruikte elektrische auto’s beschikbaar. Subsidie aanvragen voor uw nieuwe of tweedehands elektrische auto is iets waar veel mensen tegenop kijken. Maar wist u dat dit zo geregeld is? In deze blog nemen wij u aan de hand mee en leggen wij stap voor stap uit hoe u deze subsidie zelf aanvraagt. 

Wat is de SEPP regeling?

Wanneer u een nieuwe of tweedehands elektrische auto koopt, kunt u gebruikmaken van de SEPP regeling. Dit is een regeling waarmee de overheid de verkoop van elektrische auto’s wilt stimuleren. De subsidie bedraagt voor nieuwe elektrische auto’s €2950,-. Voor tweedehands elektrische auto’s (occasions) is dit €2000,-. Een mooie bijdrage die de aanschaf van een dergelijke auto nóg aantrekkelijker maakt.

Subsidie aanvragen voorbereiding

SEPP dient binnen 60 dagen na de tenaamstelling van het voertuig aangevraagd te worden. Voor de aanvraag van SEPP kunt u naar de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Houd de volgende gegevens bij de hand:

  • Adres, e-mailadres en burgerservicenummer
  • DigiD-app óf DigiD met sms-controle
  • Merk en model (handelsbenaming) van de auto zoals op de koopovereenkomst staat
  • Naam en het adres van het RDW-erkende autobedrijf
  • Datum ondertekening koopovereenkomst. Houd uw digitale overeenkomst bij de hand
  • De oorspronkelijke catalogusprijs van de personenauto, zoals deze was op de datum van de 1e toelating (datum op kentekenbewijs)
  • IBAN-bankrekeningnummer
  • Als bekend, het kenteken (Het kenteken is niet noodzakelijk om een aanvraag in te dienen. U kunt het later doorgeven.).

Subsidie aanvragen stappenplan

Stap 1: Log in met uw DigiD

Stap 2: Maak indien nodig een profiel aan

Stap 3: Volg de stappen op uw scherm en voltooi uw aanvraag

Stap 4: U kunt binnen 13 weken een goed- of afkeuring verwachten (het RVO streeft ernaar om de aanvraag binnen 4 weken te behandelen)

U kunt de status van uw aanvraag volgen in de digitale aanvraagomgeving van RVO.

SEPP binnen Green Planet Mobility

Binnen Green Planet Mobility maken wij het u graag zo makkelijk mogelijk. Daarom helpen wij u graag met deze aanvraag. Wij garanderen standaard €2000 subsidie op uw elektrische occasion. Wilt u meer weten over wat elektrisch rijden voor u zou betekenen?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs via adviseur@greenplanetmobility.com of kom een keer langs bij onze vestiging in Pesse. Wij helpen u graag verder!

 

Overig contact:

📞 085-7603441
🌐 https://greenplanetmobility.nl/

 

 


Terug naar alle blog berichten