09-10-2023

Tips Levensduur Elektrische en Hybride Auto’s

Duurzame mobiliteit wordt steeds belangrijker in onze wereld, en elektrische en hybride auto’s spelen een cruciale rol in deze verschuiving. Green Planet Mobility (Pesse), begrijpt de waarde van zero- en low-emissie voertuigen en wil bijdragen aan een schonere toekomst door het aanbieden van waterstof, elektrische en hybride occasions. Maar om de maximale voordelen van deze auto’s te behalen, is goed onderhoud essentieel. Hier zijn enkele praktische tips om de levensduur van uw elektrische of hybride voertuig te verlengen:

1. Regelmatig Opladen en Ontladen:

Elektrische auto’s hebben batterijen nodig om te functioneren, en het is belangrijk om de batterijen regelmatig op te laden en te ontladen. Laat de batterij niet te lang leeg, maar laad hem ook niet te vaak volledig op. Een ideale laadniveau ligt meestal tussen 20% en 80% om de levensduur van de batterij te optimaliseren.

2. Houd de Bandenspanning in de Gaten:

Controleer regelmatig de bandenspanning, omdat een juiste bandenspanning de efficiëntie van uw voertuig verbetert en de slijtage van de banden vermindert. Dit is van groot belang voor hybride auto’s, omdat ze vaak op verschillende soorten wegen en in verschillende rijmodi worden gebruikt.

3. Onderhoud van Remmen:

Hybride auto’s gebruiken regeneratief remmen om energie terug te winnen. Dit betekent echter niet dat de remmen nooit onderhoud nodig hebben. Houd de remvloeistof en de remblokken in de gaten en laat ze tijdig vervangen om veiligheid en efficiëntie te behouden.

4. Laat Regelmatig Onderhoud Uitvoeren:

Plan regelmatig onderhoudsbeurten bij een gespecialiseerde monteur of bij de dealer. Deze professionals hebben de expertise om uw elektrische of hybride auto optimaal te onderhouden en eventuele problemen te identificeren voordat ze ernstig worden.

5. Bewaak en Verbeter Uw Rijgedrag:

Uw rijgedrag heeft een directe invloed op de levensduur van de batterij en het brandstofverbruik. Versnel geleidelijk en vermijd abrupt remmen. Maak ook optimaal gebruik van de regeneratieve remmen in hybride voertuigen.

6. Bescherm de Batterij tegen Extreem Weer:

Extreme temperaturen kunnen de prestaties van de batterij beïnvloeden. Probeer uw elektrische of hybride auto te parkeren in een garage of schaduwrijke plek om blootstelling aan hitte of koude te verminderen.

Met deze tips kunt u niet alleen de levensduur van uw elektrische of hybride auto verlengen, maar ook bijdragen aan een groenere en duurzamere toekomst en goed zorgen voor uw portemonnee.

Wilt u meer weten over hybride of elektrisch rijden? Neem dan contact op met een van onze adviseurs via adviseur@greenplanetmobility.com of kom een keer langs bij onze vestiging in Pesse. Wij helpen u graag verder!

 

Overig contact:

📞 085-7603441
🌐 https://greenplanetmobility.nl/


Terug naar alle blog berichten